Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op de middelbare school kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat ik iets economisch of financieels wilde gaan doen. Economie en management & organisatie waren mijn favoriete vakken. Voor een schoolopdracht interviewde ik een registeraccountant. Dat was het moment dat ik onder de indruk raakte van zijn verhalen en enthousiasme over het accountantsberoep en geïnteresseerd raakte om accountant te worden. Wat me vooral aantrok was de mogelijkheid om ervaring op te doen bij allerlei verschillende organisaties.

Na het behalen van mijn vwo-diploma startte ik met de bachelor accountancy aan Nyenrode. Door het bezoeken van diverse open dagen kwam ik tot de conclusie dat de combinatie van theorie en praktijk van de deeltijdopleidingen aan Nyenrode goed bij mij paste. Door de unieke opzet van de opleidingen kon ik de kennis vanuit de colleges direct toepassen in de praktijk. En andersom."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"De beroepseed was voor mij een mooie afsluiting van het hele opleidingstraject tot registeraccountant en een moment om mijn inschrijving in het register te vieren met mijn vriend en familie!"

Waar werk je en wat is je functie daar?

"In 2015 startte ik met werken bij Deloitte als assistent en inmiddels ben ik in de functie van junior manager nog steeds werkzaam bij Deloitte."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Binnen Deloitte zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het oppakken van diverse nevenactiviteiten die bij je passen. Zo kreeg ik de kans om een extra opleiding te doen (EMFC) en vind ik het leuk om me bezig te houden met het opleiden en begeleiden van (nieuwe) collega’s, onder andere door het begeleiden van (afstudeer)stages. Ik ben werkzaam bij kantoor Arnhem en voor mij maakt de gezellige, open en informele sfeer op kantoor het werken bij Deloitte extra bijzonder."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?

"Binnen de auditpraktijk ben ik gespecialiseerd in de controle van zorginstellingen en woningcorporaties. Ik vind het leuk om me te verdiepen in specifieke wet- en regelgeving en me op die manier te specialiseren. Extra leuk vind ik het om deze kennis over te brengen op nieuwe collega's door bijvoorbeeld het geven van vaktechnische trainingen gericht op de zorgsector. Om mijn rol als accountant te verbreden, startte ik afgelopen jaar met de opleiding tot registercontroller (EMFC). Ik hoop vanuit deze specialisatie een steeds betere sparringpartner te worden voor mijn klanten. Voor mijn afstudeerscriptie doe ik onderzoek naar de waarden die een rol spelen bij het maken van de keuze om accountant te willen worden.

Ben jij registeraccountant, bezig met de opleiding tot registeraccountant of ooit werkzaam geweest binnen de controlepraktijk? Dan zou ik het zeer waarderen als je tien minuten van je tijd kan nemen om deze vragenlijst in te vullen. Ook wanneer jouw keuze voor het accountantsberoep inmiddels wat jaren geleden is en/of je niet meer werkzaam bent als accountant, is jouw bijdrage zeer waardevol! Bij voorbaat enorm bedankt!"

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 26 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"De toekomst kun je niet voorspellen en tien jaar is een lange tijd, maar op dit moment heb ik het nog erg naar mijn zin bij Deloitte en wil ik me de komende jaren in ieder geval verder ontwikkelen als accountant. Ik ben ambitieus en ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Over tien jaar zie ik mezelf dus werk doen waarin ik plezier heb en waarvan ik kan blijven leren, of dat nou binnen of buiten de accountancy is."