Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Ik volgde de bacheloropleiding bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens deze brede studie vond ik de vakken over accounting zeer interessant. Na lang twijfelen koos ik echter voor de master business information management. Een specialisatie op het groeiend vakgebied van informatiemanagement en technologie leek mij namelijk interessanter. Toch miste ik tijdens deze opleiding de financiële cijfers en dan met name de diepgaande analyses hiervan. Om die reden koos ik uiteindelijk om de master accounting & financial management erbij te volgen. Tijdens deze studie werd ik volledig overgehaald om (register)accountant te worden. De mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen van verschillende klanten en de mogelijkheid om dit in verschillende teams te doen spraken mij erg aan."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Voor mij is dit een zeer bijzonder moment. Het is de beloning na een lang studietraject en na jarenlang hard werken. Het vanaf nu mogen dragen van de beroepstitel registeraccountant is voor mij iets om trots op te zijn. Ik ben blij dat ik dit bijzondere moment in het bijzijn van mijn familie, die mij altijd hebben gesteund, heb mogen vieren."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik werk nu bijna vijf jaar binnen de financial services assurance-praktijk van PwC. Op dit moment werk ik als senior associate."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Als big four-kantoor bedient PwC verschillende internationale en gerenommeerde klanten. Dit zijn bedrijven die vaak een belangrijke rol vervullen binnen de maatschappij. Samenwerken met dergelijke klanten vind ik boeiend en leerzaam.
Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling iets waaraan ik veel waarde hecht. Binnen PwC is hiervoor expliciet aandacht. Zo faciliteert PwC talloze trainingen op het gebied van vaktechniek en softskills. Ook zijn bij PwC veel indirecte rollen te vervullen. Zo ben ik sinds kort gestart met het geven van zogenaamde deep dive-sessies voor onze financial services assurance-praktijk met als doel de interesse van stagiaires en werkstudenten in de financiële dienstverleningssector te wekken. Op dit moment ben ik ook career coach van vijf junior collega's.
Tot slot heb ik leuke collega's waarmee ik goed kan samenwerken. De spontane gesprekken bij het koffiezetapparaat en de leuke informele sfeer dragen bij aan mijn werkplezier op kantoor (Rotterdam)."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?

"Specialisatie wil ik het niet per se noemen, maar mijn klantportfolio bestaat uit bedrijven in de bancaire- en verzekeringssector. Mijn interesse ligt vooral binnen deze sectoren. De ontwikkelingen op het gebied van macro-economie, wet- en regelgeving en technologie binnen deze branches volg ik dan ook op de voet.
Daarnaast heb ik interesse in automatisering, omdat ik geloof dat dit onze werkzaamheden effectiever en efficiënter kan maken. Met de toenemende tekorten binnen ons beroep is met name het laatste cruciaal."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben dertig jaar jong."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Ik zie mijzelf werken bij een bedrijf dat internationaal is georiënteerd waardoor ik van tijd tot tijd in het buitenland kan werken. Tegen die tijd hoop ik mij nog verder te specialiseren in de wereld van banken en verzekeraars. Het belangrijkste is voor mij dat ik over tien jaar nog steeds elke dag met plezier mijn werk doe en mijzelf blijf ontwikkelen."