Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Mijn keuze om accountant te worden was eigenlijk een natuurlijke ontwikkeling na mijn studie bedrijfseconomie. Ik koos destijds voor bedrijfseconomie vanwege de brede kennis die het bood over verschillende aspecten van het bedrijfsleven.
Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om stage te lopen. Tijdens die stage kwam ik in aanraking met BDO. Wat me meteen aansprak binnen de accountancy was het feit dat je kon werken en tegelijkertijd in deeltijd studeren. Dit gaf me de mogelijkheid om mijn opleiding voort te zetten terwijl ik werkervaring opdeed.
De combinatie van mijn interesse in bedrijfseconomie en de studiemogelijkheden bij BDO maakten het voor mij een logische stap om accountant te worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het is een afsluiting van de accountantsopleiding, echter ben ik me er tegelijkertijd van bewust dat mijn leerproces nog lang niet voorbij is. Het afleggen van de beroepseed voelt voor mij als een belangrijke stap, maar ik zie het vooral als een mijlpaal. Het afleggen van de beroepseed is een moment waarop ik trots ben, maar het voelt vooral als een stapje verder in mijn professionele ontwikkeling."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk nu 7,5 jaar bij BDO. Sinds 1 april in de functie van manager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Wat mijn werk bij BDO bijzonder maakt, is de nadruk die wordt gelegd op persoonlijke betrokkenheid en mensgerichtheid. Bij BDO wordt er veel waarde gehecht aan het creëren van een ondersteunende en inclusieve werkomgeving. Ik voel me gewaardeerd als individu en er wordt naar mijn ideeën geluisterd. Het bedrijf moedigt ook een cultuur van open communicatie en samenwerking aan, waardoor ik me echt onderdeel voel van een team.
Bovendien biedt BDO volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei. Er zijn diverse trainingsprogramma's en kansen om nieuwe vaardigheden te leren.
Kortom, wat mijn werk bij BDO zo bijzonder maakt, is de combinatie van een mensgerichte benadering, een ondersteunende werkomgeving en volop kansen voor persoonlijke en professionele groei. Het voelt echt als een plek waar ik mezelf kan zijn en waar mijn bijdrage wordt gewaardeerd."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Hoewel ik geen specifieke specialisatie heb, vervul ik op onze locatie in Eindhoven een rol als aanspreekpunt voor steekproeven, waarbij mijn kwaliteitsgerichtheid goed van pas komt. Daarnaast vind ik het belangrijk om bij te dragen aan een open omgeving waarin we allemaal kunnen groeien."

Wat is je leeftijd?
“Ik ben dertig jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Als ik tien jaar vooruit kijk, zie ik mezelf vooral doen wat ik op dat moment leuk vind en waarbij ik me goed voel. Tot nu toe is mijn carrière eigenlijk vanzelf gegaan, zonder dat ik specifieke toekomstwensen had. Ik wil gewoon plezier hebben in wat ik doe en genoeg tijd doorbrengen met mijn gezin om samen mooie herinneringen te maken."