Deelname is gratis.

Programma

  • 9.30-10.00 uur: Ontvangst
  • 10.00-11.15 uur: Deel 1 over het creëren van maatschappelijke en persoonlijke impact
  • 11.15-11.40 uur: Pauze
  • 10.40-12.45 uur: Deel 2 over werken aan de juiste voorwaarden 

Locatie

Cloud Nine in Tivoli/Vredenburg - Utrecht. Bekijk de routebeschrijving.

De sprekers

Femke de Vries

bijzonder hoogleraar Toezicht

Femke de Vries is een Nederlands bijzonder hoogleraar en consultant. Zij was vanaf oktober 2015 bestuurslid bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Van 2018 tot 2023 was ze verbonden aan &Samhoud consultancy. De Vries is lid van de RvC van ABN AMRO en BNG Bank en ze publiceert regelmatig over organisatiecultuur in het Financieele Dagblad.  

Peter van Uhm

voormalig commandant Landstrijdkrachten

Peter van Uhm, voormalig Nederlands generaal, diende van 2005-2008 als commandant Landstrijdkrachten en werd in 2008 commandant der Strijdkrachten. In datzelfde jaar verloor hij zijn zoon Dennis, een eerste luitenant, door een bermbom in Uruzgan. Van Uhm benadrukt het belang van innerlijk kompas, moed, trouw, respect, vertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid.

Sikko Onnes

voormalig partner Egon Zehnder

Sikko Onnes werkte van 1976-1987 bij SHV, waar hij zijn loopbaan afsloot als manager van de Makro in Leeds. Daarna ging hij naar Egon Zehnder, waar hij van 1987-2017 als partner en managing partner bij het kantoor in Amsterdam werkte. Na zijn pensioen schreef hij een boek over duale ontwikkeling in de topsport. Eind 2024 verschijnt zijn nieuwe boek: "Navigating Your Career: Why, Where, and How Do You Want to Work?"

Mariska van de Luur

Head of Assurance KPMG

Mariska is Head of Assurance bij KPMG en voorzitter van het Leadership Team Assurance. Sinds 1995 werkt ze bij KPMG en in 2007 werd ze partner, verantwoordelijk voor controles in de zorgsector. Haar ervaring bij DPP (afdeling beroepspraktijk) en bij de implementatie van KPMG’s digitale auditplatform geeft haar goed inzicht in de uitdagingen van de accountancy-sector. Ze is lid van de Stuurgroep Publiek Belang en van het curatorium van de VU accountantsopleiding. Ook is zij gastdocent bij het Erasmus Governance Institute.

Rients Abma

directeur Eumedion

Rients Abma studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 1996 en 2000 werkte hij als secretaris economische zaken bij VNO-NCW, waarna hij aantrad bij het ministerie van Financiën als beleidsadviseur corporate governance. In 2003 was Abma secretaris van de commissie-Tabaksblat en in 2004 en 2005 was hij secretaris van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Sinds 2006 is hij directeur van Eumedion. 

Maarten Bouwhuis

presentator bij BNR Nieuwsradio, gespreksleider

Over programma beroepscultuur

Dit debat is onderdeel van het programma Beroepscultuur, een initiatief van de Stuurgroep Publiek Belang, een samenwerkingsverband van Wta-kantoren, SRA en NBA.

Wil je meer informatie over het programma Beroepcultuur