Datum en tijd 

4 november van 12.00 tot 13.00 uur (online).
Aan dit webinar zijn geen kosten verbonden.

Voor wie?

Het webinar is voornamelijk gericht op alle leden die zich willen bekwamen in CSRD-assurance. Daarnaast is dit webinar ook interessant voor medewerkers van kantoren of (commerciële) aanbieders die zich bezighouden met het opleiden, trainen en scholen van medewerkers op het gebied van CSRD-assurance. 

CSRD-assurance

Op dit moment is het zo dat alle accountants die voor 1 januari 2026 hun titel hebben behaald én certificeringsbevoegd zijn, CSRD-assurance mogen verlenen. Belangrijke voorwaarde voor het daadwerkelijk verlenen van deze assurance is natuurlijk voldoende vakbekwaamheid.

Om die bekwaamheid te verkrijgen heeft het bestuur in februari 2024 besloten tot Nadere Vereisten Permanente Educatie voor CSRD-assurance

Aan welke voorschriften moet een accountant voldoen om CSRD-assurance te kunnen verlenen? Hoe toon je jouw bekwaamheid aan? Op die vragen gaat het webinar uitgebreid in.

CSRD-bekwaam

Tijdens het webinar ‘CSRD-assurance van bevoegd naar bekwaam’ nemen we je stap voor stap mee door Nadere Vereisten Permanente Educatie voor CSRD-assurance. We zoomen uitgebreid in op de verschillende onderdelen van de voorschriften, zoals de CSRD-competentieset, het zelfassessment, de Intervisie en het sluitstuk afgeven van CSRD-compliance. Wat is de bedoeling van deze onderdelen? En aan welke vereisten moeten de onderdelen voldoen?

Vastlegging in PE-portfolio

Ook bespreken we samenhang en verankering van het geleerde in de PE-portfolio. En we gaan uitgebreid in op al jullie vragen.