In navolging hiervan hebben het ministerie van Financiën en de NBA gezamenlijk opdracht verleend aan een tweetal onafhankelijke experts om hierover te adviseren. De opdracht zal worden uitgevoerd onder auspiciën van de Kwartiermakers.

Tot leden van de expertgroep zijn benoemd prof. dr. Leen Paape en prof. dr. Edith Hooge. Margreeth Kloppenburg is benoemd tot secretaris van de expertgroep.

Leen Paape is een bekend gezicht in de wereld van accountancy, onder meer als voorzitter van de Raad voor de Praktijkopleidingen (RPO) van de NBA. Hij zal gedurende de looptijd van de opdracht zijn rol als voorzitter van de Raad voor de Praktijkopleidingen van de NBA neerleggen.

Edith Hooge is sinds 2012 hoogleraar Onderwijsbestuur bij TIAS, Tilburg University, en voorzitter van de Onderwijsraad en de Politieonderwijsraad.

Margreeth Kloppenburg is als zelfstandig adviseur betrokken bij het bevorderen van integer gedrag in organisaties en heeft ruime ervaring als docent, trainer en intervisiebegeleider in het accountancyonderwijs.

De kwartiermakers verwerken het advies in hun slotrapportage aan de minister van Financiën. Herziening van het beroepsprofiel is een verantwoordelijkheid van de NBA. Het bestuur van de NBA neemt het advies van de expertgroep mee in een voorstel voor herziening van het beroepsprofiel.