De NBA geeft als belangrijkste commentaar dat een duidelijker onderscheid tussen de diepgang aan werkzaamheden bij beperkte mate van zekerheid en bij redelijke mate van zekerheid wenselijk is, zowel voor de accountants die de guidance toepassen, als voor gebruikers van de CSRD-informatie zodat zij weten wat een accountant wel en niet heeft gedaan bij het verstrekken van beperkte mate van zekerheid. Daarnaast heeft de NBA verzocht om de richtlijnen meer te focussen op de specifieke aandachtspunten voor assurance bij duurzaamheidsinformatie.

Accountants die CSRD-assurance willen verstrekken kunnen kennis nemen van de concept CEAOB guidelines op de consultatiepagina van CEAOB: EUSurvey - Survey (europa.eu).

De NBA heeft geen tegenstrijdigheden geconstateerd tussen COS 3810N Assurance inzake duurzaamheidsverslaggeving en de concept CEAOB guidelines. Na publicatie van de definitieve CEAOB non-binding guidelines on limited assurance on sustainability reporting zal deze analyse nogmaals worden uitgevoerd.

Download