Sectie II Voorbeeldrapportages

Hoofdstuk 10

Anticumulatiebepaling WNT
In voorbeeldrapportages 10.2a tot en met 10.7a2 (Nederlands) wordt in de paragraaf over de anticumulatiebepaling WNT nu verwezen naar het juiste voorschrift in de Uitvoeringsregeling WNT opgenomen.

Hoofdstukken 16, 17 en 18, juridische rapportages

In hoofdstuk 17 zijn de rapportages 17.1 en 17.2 omgezet van een controleverklaring naar een assurance-rapport (Nederlands en Engels).
Verder zijn in andere juridische rapportages in de hoofdstukken 16, 17 en 18 diverse verbeteringen van redactionele aard aangebracht.

Toekomstige aanpassingen

  • De NBA onderzoekt of de content van de huidige NBA-verklaringengenerator kan worden gemigreerd naar een nieuwe applicatie. De planning is om de nieuwe applicatie eind dit jaar in gebruik te nemen;
  • De NBA heeft in onderzoek om de aanduiding van de International Financial Reporting Standards in de NBA-verklaringengenerator aan te passen aan een publicatie van de IASB en de IFRS Foundation;
  • De NBA werkt aan de omzetting van voorbeeldbrief 1.3.2 en rapportage 4.2 in verband met de Standaard 4400 die in 2024 in werking is getreden als opvolger van Standaard 4400N.
Downloads