Jaarcijfers

Carla Slotema, bestuurslid van de NBA, presenteerde de jaarcijfers en meldde dat de financiële positie van de organisatie gunstig was, mede doordat er nog openstaande vacatures zijn. Controlerend accountant Anja Bast van Flynth lichtte de controle van de jaarcijfers toe, waarna de jaarrekening met bijna 97 procent van de stemmen werd goedgekeurd.

Benoemingen

Gerard van Olphen werd met 96 procent van de stemmen gekozen als eerste voorzitter van het nieuwe Belanghebbendenorgaan beroepsreglementering (BOB). Dit orgaan zal zich richten op de maatschappelijke impact van regelgeving binnen het beroep. Hij benadrukte dat het BOB zich zal richten op advisering rondom nieuwe regelgeving en niet alle bestaande wet- en regelgeving opnieuw zal beoordelen.

Verder werden Laetitia Schram en J arry van Sabben van Flynth benoemd als respectievelijk controlerend en plaatsvervangend accountant voor de jaarrekening van 2024 en 2025. 

Steef Visser werd bijna unaniem (98 procent) gekozen tot plaatsvervangend voorzitter van het NBA-bestuur. Monika Bankert nam afscheid van het bestuur na haar vierjarige termijn, waarbij ze haar tijd als bestuurslid als een “warm bad” beschreef.

Tijdens de vergadering in Kamerik, met 148 aanwezige leden, werd gemeld dat het aantal leden in 2023 licht is toegenomen en dat ruim zevenhonderd jonge accountants een diploma ontvingen. De volgende ledenvergadering van de NBA vindt plaats op 9 december 2024.