De terugkoppeling van de deelsessie

Wat vonden de leden er zelf van?

Doel van de verenigingsconferentie was het geluid van de leden op te halen en daarin is de bijeenkomst ruim geslaagd, getuige de vele input die is opgehaald tijdens de deelsessies.

De inhoudelijke bespreking tijdens de deelsessies werd door het overgrote merendeel als voldoende of goed ervaren.  Als positief wordt vaak genoemd de ruimte die de leden kregen om mee te praten en met elkaar van gedachten te wisselen. Daarnaast hoorden we na afloop vooral dat de zichtbare aanwezigheid van bestuursleden en mogelijkheid tot informeel contact zeer werd gewaardeerd.

Een paar quotes van deelnemers die de evaluatie hebben ingevuld:

“Goed initiatief om dat te doen. Dit verlaagt de drempel voor participatie en geeft leden een beter platform om over relevante thema's te discussiëren”

“Was een interessante bijeenkomst. Was een goede mogelijkheid om mening te geven”

De plenaire pitches waren origineel en ook de plenaire recap was goed”

“De opzet was goed. Ik vond het een fijne manier om met vakgenoten in gesprek te gaan over actuele onderwerpen”

De cijfers

De eerste resultaten uit de evaluatie:

  • Ruim 33% geeft aan dat de verenigingsconferentie beter was dan verwacht, voor bijna 50% was het precies wat ze hadden verwacht en 17,5% geeft aan dat het minder goed was dan verwacht.
  • Dan de rapportcijfers: 61,4% geeft de verenigingsconferentie het rapportcijfer 8 of hoger; 86 % 7 of hoger.  Daarnaast zijn er een paar onvoldoendes: 1,8% een 4 en 1,8 % waardeert de conferentie met een 5.
  • Ruim 66% geeft aan de verenigingsconferentie aan andere leden aan te bevelen.