Highlights

  • PostNL D&I manager Robert Takken vertelde over de D&I aanpak waarmee Post NL een Diamant Award Cultureel heeft gewonnen. “Delen is een grote verbindingskracht”.
  • Rosalien van ‘t Foort-Diepeveen (Nyenrode) vertelde over haar onderzoek ‘Hoe kan gendergelijkheid in de top van het Nederlandse bedrijfsleven worden bereikt, en hoe kunnen bestaande barrières worden geslecht door middel van interventies? “Barrières, zoals het gebrek aan rolmodellen, een mannelijke organisatiecultuur en de werk-gezin balans hangen met elkaar samen. Een enkele maatregel werkt daarom niet.”
  • Chendra Van Kleef van accountantskantoor Kaap Hoorn Accountants & Adviseurs deelde hun verhaal rondom diversiteit en inclusie: “Wij hebben altijd willen uitstralen en omarmen dat wij voor iedereen openstaan, dit gaat niet alleen om kleur of religie, dit gaat ook om het bieden van kansen aan mensen die niet aan alle hokjes voldoen als het gaat om het werken op een accountantskantoor.”

Tot slot werden de resultaten van de tweede monitor besproken door Mira Faas. Deze zullen rond Diversity Day gepubliceerd worden. Bijna alle ondertekenaars van het convenant hebben de monitor ingevuld en durven publiekelijk naar buiten te treden met hun gegevens over diversiteit en inclusie binnen hun organisatie. Dit is een mooie, positieve stap voorwaarts.