Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Ik wist al vrij snel dat ik iets wilde gaan doen waarin ik mijn passie voor puzzelen kwijt kon. Ik vind het onwijs leuk om te puzzelen met cijfers. Dit is de reden dat ik na het vmbo koos voor een mbo-opleiding tot assistent-accountant. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij EY te Maastricht. Gedurende deze stage deed ik ervaring op in zowel het samenstellen van jaarrekeningen op de samenstelpraktijk, als het controleren van jaarrekeningen in de controlepraktijk. Mijn voorkeur ging al snel uit naar het samenstellen van jaarrekeningen. De samenstelpraktijk bedient veelal mkb-ondernemingen. Voor mijn gevoel zijn dit ondernemingen waarbij je als accountant een bijdrage kan leveren aan de groei en ontwikkeling van de onderneming door proactief te adviseren bij financiële vraagstukken. Dit maakt het werk in de samenstelpraktijk dankbaar werk. Na mijn stage bij EY wist ik dan ook dat ik ooit zelf als AA-accountant aan de slag wilde gaan. Met deze motivatie heb ik na het mbo het opleidingstraject verder voortgezet tot AA-accountant."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het afleggen van de beroepseed voelde als de bekroning op het harde werk en het intensieve opleidingstraject. De eed kenmerkt daarnaast onze rol als accountant in het maatschappelijke verkeer. Het is een eer om te beloven het maatschappelijk belang te blijven dienen."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk sinds kort als financial controller bij Stichting Proteion, een grote zorginstelling. De zorgsector heeft mij altijd aangesproken gezien ook hierbij het maatschappelijke belang een belangrijke rol speelt. Binnen Stichting Proteion houd ik mij onder andere bezig met het samenstellen van jaarrekeningen, het naleven van verslaggevingsregels, het optimaliseren van financiële processen en het coördineren van subsidiegelden. Het bijzondere aan deze stichting is dat zij kleinere zelfstandige zorgondernemers ondersteunt bij het opzetten en beheren van een eigen kleinschalige zorgonderneming. Dit doen zij door de benodigde kennis en expertise te delen met de startende ondernemers. In mijn rol als financial controller ben ik ook nauw betrokken bij het financiële aspect van deze zorgondernemingen. Ik geef financieel advies aan de ondernemers en ben de schakel tussen de ondernemers en hun accountant, de belastingdienst en andere financiële instanties."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Het is bijzonder om in de rol van financial controller nog altijd met diverse ondernemers samen te werken en hen te mogen adviseren om groei van de onderneming te realiseren. Daarnaast geeft het mij een goed gevoel om te werken bij een instelling die het maatschappelijk belang voorop stelt." 

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Ik ben sinds kort werkzaam in de zorgsector. Ik ga mij de komende tijd dan ook verdiepen in de wet- en regelgeving rondom de financiële verantwoordingen in deze sector. Daarnaast ben ik binnen Stichting Proteion aangesteld om de subsidiegelden te coördineren en hieromtrent te rapporteren. Ik deed tijdens mijn carrière bij EY kennis en ervaring op in de controle van verantwoordingen rondom subsidies. Deze kennis en ervaring wil ik graag verder uitbreiden door nu vanuit de ontvangende partij de verantwoordingen op te stellen."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 32 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Tien jaar is een lange tijd, dus het is lastig om hierop een concreet antwoord te geven. Ik vind het belangrijk dat ik doe wat ik leuk vind en waarvan ik energie krijg. Ik hoop dan ook over tien jaar nog altijd een functie te bekleden die mij blijft uitdagen en waarin ik het maatschappelijk belang dien."