Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Op de middelbare school lagen mijn interesses bij economie en geschiedenis. Ik heb het ook allebei gestudeerd in Rotterdam. Gaandeweg de master kwam ik er achter dat het carrièrepad als historicus toch wel wat beperkt was, terwijl je als bedrijfseconoom veel meer opties had. Ik heb er lang over nagedacht om misschien dan maar docent te worden. Uiteindelijk overtuigde het feit dat je als accountant bij vele klanten en sectoren binnen kan kijken, je een steile leercurve zou hebben en er door studie naast werk nog veel ontwikkeling mogelijk was om voor dit vak te kiezen. Al lees ik nog wel graag dikke geschiedenisboeken in mijn vrije tijd."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Ik ben jaren bezig geweest met bachelors, master, postmaster en de praktijkopleiding. Uiteindelijk kwam het allemaal samen bij het slotmondeling ergens in een achterafzaaltje in een hotel in Breukelen. Dat was een enorm blij moment natuurlijk, maar na de examinatoren een hand te hebben gegeven loop je toch weer alleen door de regen terug. De fanfare stond niet buiten te wachten, zeg maar. Dan is het fantastisch om tijdens de diploma-uitreiking stil te staan bij de afgelopen jaren, samen met collega accountants en met mijn vriendin en familie erbij. Het afleggen van de eed voelde daardoor als een mooie afsluiting van jaren studie en als een nieuw begin als volwaardig lid van de beroepsgroep."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij PwC in Rotterdam als senior associate."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Er is veel diversiteit binnen de organisatie en er zijn hierdoor veel mogelijkheden jezelf op internationaal vlak te ontwikkelen. Zo kan ik binnenkort drie maanden op uitwisseling naar het kantoor van PwC in Namibië. Zo blijkt de auditpraktijk toch behoorlijk avontuurlijk."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? "Momenteel ben ik bezig me te specialiseren in audits van organisaties in de publieke sector, denk aan universiteiten en ziekenhuizen. Onderzoeken of publiek geld goed wordt besteed zie ik als een belangrijke toegevoegde waarde van accountants. Daarnaast heb ik een passie voor lesgeven, om opgedane kennis over te brengen aan (nog) minder ervaren collega’s. Zo krijg ik de kans om interne trainingen te geven en ben ik career coach (een soort mentor) van een aantal jongere collega’s binnen het kantoor."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 29 jaar and counting."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Voorlopig heb ik geen plannen om de auditpraktijk te verlaten. Er is nog enorm veel te leren bij nieuwe cliënten in de publieke sector en ook de RA-titel opent intern weer deuren om meer verantwoordelijkheid op me te nemen. Maar op de echt lange termijn… Daarover heb ik niet echt nagedacht. Het is nog wel altijd mijn droom om ooit als docent op de postmaster-opleiding te staan of om misschien zelf ooit slotmondelingen af te nemen. Dat zou ik echt gaaf vinden."