Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Al op de middelbare school was de keuze voor economie en M&O-vakken eenvoudig, ik vond het leuk en was er goed in. Toch vond ik een keuze maken voor een hbo-opleiding lastig, je bent nog jong en hebt geen idee wat de mogelijkheden zijn. Omdat ik niet de ambitie had om na mijn hbo-diploma nog door te studeren, koos ik voor bedrijfseconomie. Ik maakte een veilige keuze door te kiezen wat ik leuk vond en waarin ik goed was. Bovendien kon ik na deze opleiding alle kanten op, dat klonk fijn. Toch ging ik stage lopen op een accountantskantoor in het derde jaar van mijn opleiding. Dat vond ik zo leuk dat ik naast mijn studie hier bleef werken. Toen ik doorhad wat de functie van een accountant inhield, merkte ik dat het volledig bij mij als persoon past. Ik heb toen eigenlijk besloten dat ik accountant wilde worden. Wel heb ik eerst mijn bedrijfseconomie opleiding afgemaakt zodat, als het toch niet beviel, ik mijn diploma al op zak had. Daarna leerde ik door tot accountant."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het is een bijzonder moment dat je de beroepseed mag afleggen, je hebt er hard voor gewerkt. Ik had een doel voor ogen en met het afleggen van de beroepseed en het in ontvangst nemen van mijn diploma, was dit bereikt. Om de woorden 'dat beloof ik' uit te spreken voor een groep mensen waaronder mijn familie, voelt als de kers op de taart."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij Kop of Munt in Amsterdam. Mijn functie was voorheen relatiebeheerder en is nu relatiebeheerder/accountant."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"We zijn een relatief klein kantoor middenin het centrum van Amsterdam. We zijn gespecialiseerd in de creatieve sector met klanten als reclamebureaus, filmproducenten en PR-bureaus. We zijn erg informeel en daardoor kan ik volledig mezelf zijn. We vinden het belangrijk om hard te werken maar ook om het naar onze zin te hebben, deze combinatie maakt het een uniek accountantskantoor."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"De regelgeving bijhouden en dit toepassen in onze praktijk vind ik leuk. Bovendien merk ik dat ik veel kennis opdeed rondom onderhanden projecten en projectadministratietools, daarvoor weten collega’s en klanten mij te vinden. Daarbij vind ik het juist weer uitdagend om dit zo efficiënt en goed mogelijk in te richten, samen met de klant."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben net 27 geworden."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Ik denk dat ik nog steeds als accountant aan het werk zal zijn en ook nog zeker als accountant op een accountantskantoor. Wel zou ik tegen die tijd wellicht interesse hebben in een eigen kantoor of een franchise."