Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 
"Op de middelbare school wist ik lang niet wat ik wilde gaan studeren. Ik dacht eerst aan rechten. Op mijn middelbare school werd jaarlijks een 'beroepenavond' gehouden, waarbij je bij drie beroepen een voorlichting mocht volgen. Ik koos voor de studie rechten en fiscaal recht, maar had nog een plek over. Er was nog een plek vrij bij accountancy, dus ging ik daar naar toe. Daar leerde ik voor het eerst dat accountancy veel meer is dan cijfers en dat het niet zo saai is als ik dacht. De jongen die voorlichting gaf werkte bij Deloitte en studeerde aan Nyenrode, zijn ervaringen zorgden ervoor dat ik nieuwsgierig werd. Ik ging naar een aantal open dagen van Nyenrode en vond dat het duale traject het beste bij mij zou passen. Ik wilde een combinatie van leren en praktijkervaring opbouwen, daarom koos ik voor Nyenrode Ik koos voor accountancy vanwege de afwisseling en de verwachte uitdaging en leermogelijkheden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen? 
"Ik hecht daar persoonlijk niet veel waarde aan, niet omdat ik de eed niet belangrijk vind, maar omdat ik vind dat je je altijd aan de fundamentele beginselen moet houden, ook zonder eed. Ik vond het wel een mooi officieel moment om mee te maken en om zo acht jaar studeren af te sluiten."

Waar werk je en wat is je functie daar? 
"Ik startte bijna negen jaar geleden als junior assistent bij mth in Bussum (tegenwoordig Moore MKW). Daar werkte ik vijf jaar tot de functie senior assistent. Daarna stapte ik over naar Mazars Amsterdam waar ik begon als senior assistent en door groeide tot junior manager. Momenteel werk ik nog steeds in de functie van junior manager, waarbij ik mij voornamelijk focus op twee soorten klanten. Aan de ene kant de grote goede doelen, waarbij ik het gevoel heb een mooie toegevoegde waarde te kunnen leveren voor het maatschappelijk verkeer. Aan de andere kant werk ik voornamelijk met organisaties waarvan de moedermaatschappij beursgenoteerd is, bijvoorbeeld in Frankrijk."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Ik denk dat elke plek bijzonder is om te werken, zolang je je op je plek voelt. De mensen maken de werkplek. Naast mijn functie als junior manager help ik ook bij recruitment en spreek ik veel sollicitanten. Hierbij probeer ik altijd mee te geven dat in de basis de meeste accountantskantoren hetzelfde zullen zijn, maar dat het belangrijkste is dat je je omringd met mensen waarbij jij je op je plek voelt, zodat je vrij genoeg bent om alle vragen te kunnen stellen en zo goed mogelijk kan groeien."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 
"Ik mocht mezelf de afgelopen jaren verdiepen in de verslaggeving voor de goede doelen, maar ook voor beursgenoteerde organisaties. Deze twee liggen ver uit elkaar en dat vind ik juist leuk. Het maakt het afwisselend en houdt het uitdagend. Er zijn geen hele specifieke thema's die mij bijzonder interesseren, ik probeer mezelf zo breed mogelijk uit te dagen en te blijven opleiden. Daarom overweeg ik om ook nog een studie tot register belastingadviseur te doen, maar ook verdieping in ESG lijkt me interessant."

Wat is je leeftijd? 
"Ik ben 26."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen? 
"Dat vind ik lastig om te zeggen. Binnenkort treed ik uit dienst, omdat ik voor mijn gevoel toe ben aan iets anders. Ik ga een nieuwe uitdaging aan als interim finance professional, waarbij ik inzetbaar ben op diverse financiële functies en projecten binnen bedrijven. Voor het eerst een eigen onderneming, wat ik onwijs spannend, maar ook heel leuk vind. Als het bevalt doe ik dat wellicht over tien jaar nog steeds. Mocht het niet bij mij passen, kan het ook zijn dat ik volgend jaar weer in de accountancy werk. Ik vind het vooral belangrijk om te doen wat ik leuk vind, daar probeer ik mij dagelijks door te laten leiden."