Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Ik vind een hoop zaken leuk. Een decaan op de middelbare school adviseerde me voor de vakken te kiezen die me gewoon het leukst leken zonder eindeloos te beredeneren waarmee ik later het beste af zou zijn. Dat waren vooral M&O, geschiedenis en aardrijkskunde. Wat ik later wilde, wist ik aan het einde van het vwo nog steeds niet. Zo kwam ik weer in een brede bachelor terecht, met raakvlakken binnen sociologie, psychologie, rechten, filosofie en jawel business & management. Die laatste vakken spraken me erg aan. En dan vooral het cijfermatige in combinatie met het werken met mensen. Ik koos daarom de master accountancy in Tilburg en sloot me aan bij een studievereniging. Na leuke gesprekken met medestudenten en bedrijven tijdens in-house- en meeloopdagen, besloot ik bij Deloitte te starten, waar ik het vijf jaar enorm naar mijn zin had."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"De langverwachte eed: het einde van avonden zwoegen op casussen en praktijkverslagen, stages en examens. Ik ben enorm trots op het bepalen van de titel en daar hoort het afleggen van de beroepseed natuurlijk als slotstuk bij. Een mijlpaal die me niet zomaar wordt afgenomen!"

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk sinds begin van dit jaar bij Coöperatie DELA en ja, het is daar een heel levendige boel! Ik koos om de overstap te maken vanuit een accountantsorganisatie en werk hier nu als internal auditor."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"DELA is een bijzondere organisatie met een focus op overlijden en doorgeven. Dat proberen we op een goede manier te doen voor onze leden. Dat zijn er tegenwoordig maar liefst vijf miljoen. Vanuit mijn positie ben ik betrokken bij verschillende onderzoeken binnen de organisatie. En dat is bij ons heel divers. Zo draag ik bij aan compliance, financiële, operationele en IT-audits. Wat mensen ook vaak niet weten is dat DELA tegenwoordig zelfs internationaal opereert. Zo hebben we kantoren in Antwerpen en Düsseldorf waar ik ook met collega’s vanuit auditteams bezoeken breng en waar we audits uitvoeren. Een grote organisatie dus, maar tegelijkertijd voelt het erg familiair en gemoedelijk."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Onze onderzoeken zijn heel breed en grensoverschrijdend. Tegelijkertijd volg ik binnen ons team wel alle ontwikkelingen op het gebied van accounting & reporting binnen en buiten de organisatie. Zo behoud ik toch het raakvlak met mijn vakgebied en kan ik signaleren of een ontwikkeling voor ons van belang is, maar ook of een onderzoek op een bepaald gebied in de organisatie van toegevoegde waarde kan zijn. Zo houden we ons momenteel uiteraard bezig met de CSRD, heel actueel en zeer interessant."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 29 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Wellicht wil ik ooit nog lesgeven, maar hoe of in welke vorm weet ik nog niet. Ik denk dat het daarbij in ieder geval belangrijk is om dat vanuit een goede bak ervaring te doen. Daarentegen blijft ook het bedrijfsleven interessant. Misschien wil ik daar op den duur meer op strategisch gebied betrokken worden binnen een organisatie vanuit de opgedane kennis in mijn vakgebied. Maar ook vrijwilligerswerk en non-profits vind ik van onschatbare waarde, dus mogelijk zoek ik nog iets in die hoek. Voor nu valt er in ieder geval nog een hoop te leren, dus zit ik nog even goed."