Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 
"Op mijn zestiende had ik mijn havodiploma op zak en wist ik niet goed welke richting ik op wilde. Wel wist ik dat ik van cijfers hield en ook van exacte vakken. Na de open dag van de Haagse Hogeschool besloot ik accountancy te gaan studeren. Het eerste jaar voltijd studeren vond ik erg tegen vallen, ik miste de aansluiting met de praktijk. Toen ben ik na het eerste jaar van mijn studie duaal gaan studeren. Op dat moment wist ik zeker dat ik de juist keuze had gemaakt om voor accountancy te kiezen." 

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Ik ben erg trots dat ik de eed af mocht leggen. Het is een grote mijlpaal om een lange periode van studeren af te mogen ronden en ingeschreven te zijn in het register."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Momenteel werk als managerin Audit bij Mazars Oostenrijk. Daarnaast ben ik een aantal uur in de week actief voor Mazars Nederland op de afdeling Professional Practice Accountancy (PPA)." 

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Het is erg leerzaam om in het buitenland werkzaam te zijn. Ik leer veel van de andere werkwijze en cultuur die op het kantoor in Wenen aanwezig zijn. Krampus op kantoor, Punsch drinken op de kerstmarkt met collega's, kerstliedjes zingen met het hele kantoor bij de kerstboom of de dag afsluiten met een cursus haken, op het kantoor in Wenen kan het allemaal! Daarnaast is het indrukwekkend dat het kantoor midden in het historisch centrum ligt, vlak naast het Wiener Staatsoper." 

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Door de uren die ik momenteel voor PPA actief ben, voel ik me nog erg verbonden met het Nederlandse team van Mazars. Deze functie heb ik opgepakt na het behalen van mijn slotmondeling, welke ik afsloot met een 9. Mede hierdoor zag ik in dat mijn kwaliteiten meer bij vaktechniek liggen dan in de reguliere auditpraktijk."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 29 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
'Dit jaar verhuis ik (helaas) terug naar Nederland. Ik ga vanaf juni weer volledig aan de slag voor Mazars Nederland. Ik zie mijn functie bij PPA als een erg uitdagende functie waarin ik nog veel kan leren en veel uitdaging heb in mijn werkzaamheden. Daarom verwacht ik dat ik dit over tien jaar nog met veel plezier doe!"