Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Mijn liefde voor cijfers ontstond op de middelbare school. Alle vakken waarbij cijfers centraal stonden waren favoriet. In die tijd had ik accountancy al in het vizier, maar ik besloot toen vanwege mijn leeftijd om mijn kansen wat te spreiden en ben toen economie en bedrijfseconomie gaan studeren. Dit was onder het mom 'dan kan het altijd nog'. Na een omzwerving via de studie fiscale economie belandde ik door mijn baan weer in de accountancy. Hiervan heb ik geen seconde spijt gehad. De puzzelstukjes vielen op zijn plek.
Ik besloot toen om mijn accountancystudie te vervolgen en koos voor de post-hbo-variant tot AA. In die tijd werden precies de studieroutes vernieuwd en ik volgde daardoor de AA-assurance-route. Als ik het goed heb, ben ik zelfs de eerste in Nederland die is afgestudeerd via deze route."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
De beroepseed voelt voor mij als een bevestiging van de verantwoordelijkheid die je hebt als accountant. Het is niet niks om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen, en door de eed wordt hierop nog extra nadruk gelegd. Dit vind ik mooi en belangrijk. Het uitspreken van de woorden 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig' heeft voor mij vanuit mijn geloofsovertuiging ook een belangrijke betekenis. Daarnaast was het een mooie afsluiting na jarenlange studie, naar dit moment keek je toch al die tijd uit."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk sinds 2016 bij Van Ree Accountants. Ik ben daar werkzaam als controleleider en daarnaast ben ik sinds oktober 2023 ook teammanager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Van Ree Accountants is een fijne, open en platte organisatie. Vanaf het begin is aan mij veel vertrouwen gegeven en dat zorgde ervoor dat ik mij goed kon door ontwikkelen, inmiddels tot teammanager. Er is veel aandacht voor jou als persoon. Vorig jaar kreeg ik een prachtige dochter en in het vinden van de juiste balans tussen werk en privé wordt goed meegedacht. Daarnaast is het een hele jonge organisatie, dat maakt het ook nog eens heel gezellig."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Van Ree Accountants is gespecialiseerd in de non-profitsector en daarbij marktleider in controles van onderwijsinstellingen. En juist die non-profitsector is waarin ik mij bijzonder interesseer. Het samenwerken met mensen en organisaties die werken vanuit een maatschappelijk ideaal geeft mij veel energie. Daarnaast vind ik het een extra verantwoordelijkheid om toe te zien op de rechtmatigheid van bestedingen van gelden die zijn verkregen vanuit (overheid)subsidies."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 28 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Dat vind ik een lastige vraag, wie weet wat de toekomst brengt. Voor nu zou ik zeggen dat ik dan nog steeds werkzaam ben in de accountancy, als eindverantwoordelijk accountant. Binnen deze sector zie ik mij niet zo snel iets anders doen."