Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"In 2007 was ik bezig met mijn studie hbo management, economie en recht en op zoek naar een bijbaan. Mijn moeder wees mij op een advertentie in een lokale krant, waarin een accountantskantoor op zoek was naar een salarisadministrateur. Het leek mij wel leuk om iets met cijfers te doen, dus heb ik gesolliciteerd.
Tijdens mijn sollicitatie gesprek vertelde Gerard van 't Hul mij dat een baan als salarisadministrateur waarschijnlijk niets voor mij zou zijn. Hij vroeg of ik niet geïnteresseerd was in een baan als assistent-accountant. Op dat moment had ik geen idee wat dat precies betekende, maar ik wilde het wel proberen. Dat bleek een goede keus te zijn.
Tijdens het werken in de accountancy zag ik hoe belangrijk een accountant kan zijn voor een ondernemer. Dat ervaar ik zelf ook bij mijn ouders. Zij startten op latere leeftijd een onderneming en zaten vol met vragen. En ik vond en vind het eervol dat ik ze daarmee kan helpen. Op die manier kan ik ze deels terugbetalen voor alle liefde die ik van ze kreeg.
Ik besloot om accountant te worden om mensen te kunnen helpen. Hiervoor hoef je geen accountant te zijn, maar het helpt wel."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het afleggen van de beroepseed zie ik als de finish van wat achteraf een marathon bleek. Het theoretische gedeelte van de opleiding rondde ik ruim tien jaar geleden af. Dat ging vrij eigenlijk vrij soepel. Het praktijkgedeelte daarentegen heeft 'iets' langer geduurd. Mijn eerste poging bleek een valse start. Door privé-omstandigheden (zowel leuk als minder leuk) kreeg die praktijkstage nooit echt voldoende aandacht van mij. Na enkele jaren besloot ik, samen met Gerard (mijn praktijkbegeleider), om een schone lei te beginnen. Daarna ging dat best goed. Wel zag ik altijd op tegen het slotexamen. Dit bleek achteraf volkomen onterecht. Het was namelijk gewoon een leuk gesprek met twee accountants over het vak. En die moeilijke vraag, waarop ik de hele tijd zat te wachten, bleef uit."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij VANTHUL adviseurs fiscalisten accountants in Wilnis. Dit is een klein familiebedrijf in het mooie Wilnis. Hier werk ik al bijna zeventien jaar met veel plezier. Mijn functie is accountant en financieel planner."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Het kantoor waar ik werk is een echt familiebedrijf. En ondanks dat ik geen deel uitmaak van die familie voelt het wel zo. Dit zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Naast accountant ben ik ook financieel planner. Op die manier kan ik ondernemers niet alleen zakelijk helpen, maar er ook voor zorgen dat ze privé de zaken op orde hebben. We zien namelijk nog weleens dat dit niet de aandacht krijgt die het behoeft."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 38 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Over tien jaar zie ik mezelf nog steeds ondernemers helpen met het behalen van hun zakelijke en privédoelen."