Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 
"Er was niet één specifiek moment dat ik kan aanwijzen waarop ik besloot accountant te worden. Aanvankelijk was het niet mijn jongensdroom om accountant te worden. Dat kwam niet doordat ik het geen mooi beroep vond, maar simpelweg omdat ik me moeilijk een voorstelling kon maken van wat een accountant daadwerkelijk doet, totdat ik er vanuit de theorie en praktijkervaring meer over leerde. Mijn passie voor cijfers en de drang om het verhaal achter de cijfers te begrijpen, gecombineerd met mijn praktijkervaring bij Hofman Accountants tijdens mijn studie, deden mij inzien dat accountancy een mooi beroep is met een grote maatschappelijke relevantie. Na deze ervaringen besloot ik om verder te studeren en te starten met de praktijkopleiding bij PwC."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het afleggen van de beroepseed voelt als een waardevolle erkenning van mijn inzet de afgelopen jaren. Na de intensieve studiejaren en uitdagende praktijkervaringen kan ik met trots zeggen dat ik een registeraccountant ben. Het is fijn om dit speciale moment te delen met mijn familie en partner, die altijd achter mij stonden."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij PwC. Momenteel vervul ik de functie van senior associate op onze afdeling Broader Assurance Services (BAS). Deze afdeling bestaat uit experts op verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld ESG, deals/kapitaalmarkttransacties en technische vraagstukken met betrekking tot externe verslaggeving. Ik maak deel uit van het team dat zich bezighoudt met externe verslaggeving."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Sinds mijn start bij PwC focuste ik mij op de externe verslaggeving van financiële instrumenten, zowel onder Dutch GAAP als IFRS, met name op derivaten. Wat ik hier zo fascinerend aan vind, is dat financiële instrumenten uiterst abstract en complex kunnen zijn. Dit maakt het soms een uitdaging om de economische rationale - het verhaal achter de cijfers - van een transactie te doorgronden. Het toepassen van mijn kennis van de verslaggevingsregels op deze financiële instrumenten stelt mij in staat om de economische rationale achter een transactie veel grondiger te begrijpen. Deze inzichten kan ik vervolgens helder overbrengen aan alle betrokken stakeholders. Het is de combinatie van diepgaand inzicht verkrijgen en dit inzicht vervolgens duidelijk kunnen communiceren wat mijn werk zo leuk maakt.
Momenteel pas ik deze gespecialiseerde kennis toe in de praktijk bij PwC door onze controleteams te ondersteunen bij de controle van de postderivaten en andere financiële instrumenten. Tevens ben ik betrokken bij adviesopdrachten waarbij we onze adviesklanten adviseren over hun externe verslaggeving met betrekking tot financiële instrumenten."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben dertig jaar oud."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Ik laat mij graag leiden door mijn interesses en passies. Eén daarvan is externe verslaggeving. Het is een gebied waarin ik mij continu wil blijven ontwikkelen, omdat er altijd meer te leren valt. De diepte en complexiteit van dit vakgebied zijn enorm en dat trekt mij aan. Hoe dit zich concreet zal manifesteren in een functie of werkomgeving over tien jaar, vind ik lastig te bepalen. Actief zijn in het onderwijs, gedeeltelijk of geheel, lijkt me ook heel leuk en zie ik zeker als een mogelijkheid. Als er namelijk iets is wat leuker is dan het vergaren van kennis, dan is dat wel het overbrengen van kennis."