Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Ik wilde graag een beroep vinden waarin ik mijn aanleg voor cijfers kon combineren met het in contact zijn met mensen. Het accountantsberoep is een prachtig voorbeeld waarin deze elementen sterk naar voren komen."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Ik heb het afleggen van de beroepseed als bijzonder ervaren, omdat het voor mij voelt als een nieuwe fase in mijn loopbaan waarin ik ook mijn moreel kompas zal willen en blijven volgen. Daarnaast voelde dit moment extra speciaal voor mij, omdat ik van de NBA een rompertje kreeg voor ons (ongeboren) tweede kindje."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Op dit moment werk ik als overheidsaccountant, in dienst van de Auditdienst Rijk."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Binnen mijn huidige werkomgeving ervaar ik de flexibiliteit die ik nodig heb om mijn rol als moeder, partner en registeraccountant goed te kunnen combineren. Er is aandacht voor een goede werk-privébalans en over het algemeen kan ik mijn agenda zelf beheren. Ook is er oog voor talent en ontvang ik veel vertrouwen van mijn direct leidinggevende (een brigade-generaal) en het directieteam. Dit maakt het werken bij de ADR op dit moment bijzonder voor mij."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 
"Ik ben een generalist en het liefst blijf ik dit zo lang mogelijk. Ik heb in het bijzonder interesse in het doorgronden van complexe vraagstukken, politiek-bestuurlijke gevoeligheden en cultuur. Verder vind ik het belangrijk dat young profs kunnen meedenken bij ontwikkelingen die het accountantsberoep raken. Daarom sta ik op dit moment in contact met diverse young profs uit de verschillende Young Audit Boards. Ook is het eerste young profs event van de ADR georganiseerd op 20 maart 2024 voor zowel de interne- als externe young profs."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 31 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Een topfunctie bekleden binnen het Publieke Domein of het uitoefenen van een rol waarin ik mijn ondernemende geest kwijt kan."