Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Dan gaan we terug naar het tweede jaar van de middelbare school wanneer het kiezen van een studierichting de opkomende levensvraag was, voor mij was het de vraag of ik richting IT of de financiële richting wilde gaan. Gedurende een gesprek met mijn vader in de auto over studie- en carrièrekeuzes kwam hij met de suggestie accountancy, mede omdat ik rekenkundig en analytisch sterk ben en hieruit plezier haal. Nadat ik me verdiept in het beroep, is het blijven hangen en alleen maar gegroeid qua interesse: het werk, het maatschappelijk belang, het ethische aspect maar ook het IT-aspect. Elke studiestap en voltooid vak hierna was een bevestiging dat dit de juiste keuze was."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"De beroepseed is voor mij tweeledig; een moment om te reflecteren op alles wat ik heb geleerd, ontwikkeld en gedaan (of gelaten) om op dit punt te komen en anderzijds is het een moment om opnieuw stil te staan bij het feit dat ik in de functie van accountant een maatschappelijke verantwoordelijkheid draag waarnaar ik moet leven. Het is een moment van herziene realisatie dat het aan mij is om aan de verwachtingen van het maatschappelijk verkeer als accountant te voldoen."

Waar werk je en wat is je functie daar?
 "Ik werk bij Deloitte als junior mManager op de auditafdeling voor private klanten (internationale klanten met private eigenaarschap) en ik ben ook betrokken bij IT-audits."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Deloitte, specifiek kantoor Alkmaar waar ik werkzaam ben, is als een warm nest voor mij. Ik heb geweldige collega's. We zetten ons in voor elkaar en onze klanten en doen dit met plezier. Daarnaast biedt Deloitte kansen en mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen in hetgeen ik interessant vind. Als 'young professional' waardeer ik dat zeer. Het mooie om te zien is dat iedereen dit doet en zo specialisaties ontstaan (ESG, data analytics, IT-auditing, fraude) waardoor op natuurlijke wijze multidisciplinaire teams ontstaan. Daarnaast is altijd een aanspreekpunt dichtbij om een vraag aan te stellen over een onderwerp waarmee jezelf minder bekend bent."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Terugblikkend naar de middelbareschoolstudiekeus, ondanks dat ik de financiële richting geweldig vind, is de IT-fanatiekeling nooit verdwenen. Ik interesseer me voor alles wat IT, cyber, data analytics is gerelateerd. Zodoende haalde ik gedurende de RA-praktijkopleiding ook mijn EMITA (executive master in IT-auditing) en ben ik betrokken bij de kwaliteitsbewaking van het 'IT'-aspect in de risico-inschattingen van klanten."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben dertig zomers jong."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Een goede vraag die ik niet kan beantwoorden, gezien ik hierbij nog niet heb stilgestaan. De wereld heeft bewezen dat verandering continue plaatsvindt en soms abrupt alles stil legt of op gang brengt (terugblikkend op afgelopen vier jaar) dus een plan voor tien jaar maken is te voortijdig. Ik ga bovenal eerst genieten van mijn werk, titel en hobby’s. Ter zijner tijd ga ik kijken welke vervolgstudies mij interesseren waarbij een PhD in (IT-)auditing of een mba/leiderschapsstudie tot de mogelijkheden behoren."