Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Ik wilde graag met cijfers werken en accountancy studeren leek mij de logische keuze. Gaandeweg kwam ik erachter dat het meer was dan alleen cijfers en dat het veel meer is gericht op bedrijfsprocessen en verslaggeving. Het doorslaggevende moment was een stage bij een big four-kantoor. Ik kreeg de kans om grote bedrijven van binnenuit te zien en werkte in een snelle en dynamische omgeving. Door gesprekken met andere professionals wist ik vanaf dat moment dat ik registeraccountant wilde worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het is de bekroning van een mooi en vooral lang studietraject, waarbij het afleggen van de beroepseed het belang van de accountant nogmaals benadrukt."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk nu als junior manager bij Deloitte Amsterdam, waar ik voornamelijk klanten uit de financiële sector controleer."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Werken bij Deloitte is werken in een omgeving met veel jonge, ambitieuze mensen. Samenwerken om complexe opdrachten af te ronden brengt enorm veel voldoening. Ik werk met mensen uit Zuid-Afrika, bel met collega’s uit India en Denemarken en drink het volgende moment koffie met compliance- of waarderingsspecialisten. Je ontwikkelt jezelf enorm snel op professioneel en cultureel gebied. Als je ergens moeite in steekt, krijg je het ook voor elkaar en zie je de verandering."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Ik houd mij graag bezig met innovatie, technologie en data-analyse. Bij Deloitte ben ik onderdeel van het team dat meedenkt over het verbeteren van de controle-efficiëntie en de controlekwaliteit door toepassing van innovatieve tools en analytic-tools. Deloitte besteedt veel tijd en middelen aan Generative AI en heeft een eigen ChatGPT die helpt bij het vormgeven van de auditor van de toekomst. Deloitte heeft naast audit veel andere initiatieven lopen, zoals de praktische toepassing van quantum computing. Als je interesse toont in een onderwerp, merk je al snel dat je betrokken wordt bij de toepassing ervan."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben dertig jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Dat vind ik lastig te zeggen. Zoals ik nu in het spel sta, zie ik mijzelf nog wel tien jaar bij Deloitte werken. Het liefst zou ik een paar jaar in het buitenland werken of ervaring opdoen bij een andere afdeling dan audit. Voor het afronden van de praktijkopleiding heb ik een Waterman-pen gekregen, dus misschien zet ik daarmee tegen die tijd wel mijn eerste handtekening."