Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Voordat ik naar Nederland verhuisde was de beslissing om accountant te worden een pad naar een goede carrière. De keuze om ook in Nederland als beroepsaccountant te werken, is een weloverwogen besluit aangezien ik mij bewust werd van de belangrijke rol die wij in de samenleving vervullen. Dit geldt met name voor de ontwikkelingen in de verslaglegging omtrent duurzaamheid. Ik beschouwde het als een mogelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst voor ons allen."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het is wederom bevestigd dat ik als accountant een belangrijke rol in de maatschappij speel en dat ik daadwerkelijk voor deze verantwoordelijkheid kies en deze accepteer."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik ben partner bij EY Corporate Reporting Services voor financiële instellingen."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Werken bij EY is bijzonder vanwege de internationale reputatie als een groot accountancybedrijf, de diversiteit aan mensen en professionele diensten en de focus op professionele ontwikkeling. Ik ben een voorbeeld van wat voor kansen een vrouw en moeder ook op internationaal niveau bij EY krijgt. Wij krijgen de kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen en te werken met innovatieve technologieën. EYs inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt medewerkers de mogelijkheid om een positieve maatschappelijke impact te maken. De culturele diversiteit en ondersteunende werksfeer, samen met uitstekende carrièremogelijkheden en de kans om met toonaangevende cliënten te werken, maken mijn carrière bijzonder bij EY."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waar je je bijzonder in interesseert?
"Ik ben gespecialiseerd in corporate reporting, waarbij ik mijn aandacht richt op de rapportagevereisten voor zowel financiële- als duurzaamheidsverslaggeving. Voornamelijk focus ik op de connectiviteit tussen financiële- en duurzaamheidsverslaggeving, oftewel integrated reporting."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 36 jaar. Ik wilde zeggen ouder dan ik eruitziet, jonger dan ik voel, maar ik blijf bij de feiten."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Aan de slag zijn met duurzaamheidsverslaggeving om deze op gelijke voet te brengen met de financiële verslaggeving."