Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Op de middelbare school werd mijn passie aangewakkerd door het vak management & organisatie, waar ik voor het eerst kennismaakte met een balans en de winst- en verliesrekening. Vanaf dat moment was mijn pad duidelijk uitgestippeld. De rest is geschiedenis: ik volgde mijn roeping en bewandelde de weg om accountant te worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Ik vond het zeer bijzonder om de beroepseed af te leggen. Het is een eer om een belofte te doen aan het maatschappelijk verkeer en om mezelf te blijven herinneren aan de belangrijke rol die ik als accountant vervul."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik ben werkzaam bij de interne-auditafdeling van de gemeente Amsterdam als senior auditor."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Ik woon al meer dan twintig jaar in deze gemeente. Ik vind het bijzonder om vanuit m'n professie een bijdrage te kunnen leveren aan het maatschappelijk belang in onze gemeente."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Momenteel richt ik me voornamelijk op het thema rechtmatigheid, waarbij het college van burgemeester en wethouders verantwoording aflegt aan de raad. Deze verantwoording wordt opgenomen in de jaarrekening."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 34 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Over tien jaar werk ik nog steeds in de audit. Waar dat zal zijn en bij welke organisatie, zal de toekomst moeten uitwijzen."