Wat heb je al gedaan in jouw portfoliosite?

Ik werk sinds 1 april met de portfoliosite en begon met het ‘wie ben ik’-gedeelte. Op deze manier presenteer ik mezelf, waar ik naartoe wil en hoe ik mezelf later zie als startbekwame accountant. Ook voegde ik wat foto’s toe.

Heb je het idee dat je portfoliosite jou meer eigenaarschap geeft over je profiel, wie je bent, en hoe je dossier eruit ziet?

Ja! De portfoliosite maakt jouw persoonlijke situatie en verhaal simpel en eenduidig. Het is me goed duidelijk hoe mijn ontwikkeling over de jaren heen wordt vormgegeven.

Wat vind je lastig aan het werken met de portfoliosite?

De mogelijkheid om mijn verkortingsverzoek toe te voegen was mij niet helemaal duidelijk. Ook de informatiepagina was in het begin niet makkelijk te vinden.

Wat vind je fijn aan het werken met de portfoliosite?

Het gaat redelijk makkelijk, vlot en het is duidelijk waar het om draait. Zelfs zonder het bekijken van de instructiefilmpjes is het gebruik ervan vrij snel onder de knie is te krijgen.

Wat zou volgens jou beter kunnen aan de portfoliosite?

‘Het zou mooi zijn als de portfoliosite (op den duur) geïntegreerd zou kunnen worden met het systeem van de betreffende onderwijsinstelling of stagebureau van een trainee. Op die manier heb je niet allemaal verschillende platforms waar je praktijkopleidingszaken moet inleveren.

Ook is het wellicht een idee om een vraagtekentje bij elke bouwsteen te zetten, waarin een soort korte hulptekst wordt weergegeven. Nu moet je elke keer naar de informatiepagina, waar vervolgens heel veel instructietekst staat. En ook: instructiefilmpjes specifiek voor de praktijkbegeleider zodat deze weet hoe je bijvoorbeeld feedback moet geven.’

Heb je nog problemen of bugs ervaren tijdens het gebruik van de portfoliosite?

‘Nee, gelukkig niet. Ik heb tot nu toe direct in de tekstvlakken van de bouwstenen geschreven, dus hopelijk gebeurt dat ook niet!’