De NBA publiceert het consultatiedocument met daarin een voorstel tot wijziging van Standaard 3950N. Met de voorgestelde wijzigingen worden ook de werkzaamheden voor een beperkte mate van zekerheid in de Standaard uiteengezet.

De NBA beoogt, in verband met de invoering van CSRD, deze Standaard in het vierde kwartaal van 2024 in werking te laten treden.

Doelstelling

Als gevolg van CSRD zal de duurzaamheidsrapportering in ESEF-formaat worden opgemaakt. De accountant zal assurance geven over deze duurzaamheidsrapportering. Vooralsnog zal dit assurance met een beperkte mate van zekerheid zijn. De bestaande Standaard 3950N  Assurance-opdrachten inzake het voldoen aan de criteria voor het opstellen van een digitaal verantwoordingsdocument voorziet alleen in assurance met een redelijke mate van zekerheid. Daarom wil de NBA deze Standaard aanpassen. 

Consultatietermijn

De consultatietermijn loopt van 11 juli 2024 tot en met 23 augustus. Consultatiereacties kunnen worden gestuurd aan: consultaties@nba.nl.

De NBA vindt het belangrijk om transparant te zijn over de reacties die zij krijgt met betrekking tot voorgestelde regelgeving en toelichtingen daarop. Daarom vragen wij om bij indiening van uw reactie aan te geven of wij uw reactie wel of niet mogen publiceren op de website van de NBA. Voor de interne verwerking ontvangen wij graag ook een Word-versie van uw reactie.

Download

Consultatiereacties

Download

Afronding/implementatie

Rekening houdend met de uitkomsten van de consultatie, wordt verwacht dat de definitieve Standaard in het derde kwartaal van 2024 kan worden gepubliceerd, zodat accountants deze bij de assurance over duurzaamheidsrapportering in ESEF-formaat over 2024 kunnen toepassen.