Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Door een stage tijdens mijn studie agrarische bedrijfskunde kwam ik in de accountancy terecht. Het was nooit mijn bedoeling om door te gaan in de accountancy want het leek mij maar saai om heel de dag met cijfers bezig te zijn. Maar tijdens mijn stage kwam ik erachter dat accountancy toch veel diverser is dan ik van te voren had gedacht. Uiteindelijk startte ik dus met het volgen van een schakelprogramma om de accountantstitel te behalen."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Ik vond het zeer bijzonder. Daarom heb ik gewacht tot het moment dat het weer mocht bij de NBA in Amsterdam. Ik ging daar samen met mijn familie heen. Het is toch een moment waarbij ik een tijd van lang studeren afsluit."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik werk inmiddels alweer zes jaar bij Van Ree Accountants in Leersum als teammanager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Bij Van Ree Accountants werken veel jonge en ambitieuze mensen. Het is leuk om met elkaar samen te werken. Iedere dag hopen wij van elkaar te leren en daarmee de klanten zo goed mogelijk te bedienen."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Ik ben met name actief in de mkb-samenstelpraktijk. Ik vind het leuk om iedere dag met ondernemers te werken, iedereen is weer anders en dat maakt het vak heel uitdagend. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verhaal achter de ondernemer."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 35 jaar oud."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Enerzijds klinkt tien jaar heel ver weg, aan de andere kant vliegen de jaren voorbij. Ik verwacht dat ik dan zeker nog wel in de accountancy werkzaam ben. Geen dag is hetzelfde daardoor vliegen de dagen/jaren voorbij. Dat vind ik het leuke en het uitdagende van de accountancy. Daarnaast is de sector volop in beweging en dat zullen we ook de komende jaren merken. Ik verwacht dat ons vak er alleen maar leuker door wordt."