Dialoogpaper

Het is de rol van de NBA om (externe) accountants duidelijkheid te geven over wat de VOR betekent voor hun rol en werkzaamheden. Daarom wordt de NBA-handreiking 1109 Accountant en corporate governance informatie herzien. In de context van die herziening van NBA-handreiking 1109 is de dialoogpaper ‘Verklaring Omtrent Risicobeheersing (VOR) De impact van de VOR vanuit het externe accountantsperspectief’ geschreven door de werkgroep Kracht van de keten.

Consultatie

De NBA legt de dialoogpaperVerklaring Omtrent Risicobeheersing (VOR). De impact van de VOR vanuit het externe accountantsperspectief’ ter consultatie voor. Met de consultatie heeft de NBA ten doel input op te halen voor de onderwerpen die aandacht behoeven bij de herziening van NBA-handreiking 1109. De dialoogpaper is ook al besproken tijdens een rondetafelgesprek met stakeholders en in het NBA Stakeholdersforum. Lees het verslag terug van deze twee bijeenkomsten.

In de dialoogpaper zijn vragen opgenomen waarmee de dialoog over de VOR gevoerd kan worden met belanghebbenden. De NBA ontvangt graag algemene reacties op de dialoogpaper en reflecties op de dialoogvragen in het paper.

De consultatietermijn loopt van 1 augustus tot en met 16 september 2024. Consultatiereacties kunnen worden gestuurd aan: consultaties@nba.nl.

De NBA vindt het belangrijk om transparant te zijn over de reacties die zij krijgt. Daarom vragen wij om bij indiening van een reactie aan te geven of wij deze reactie wel of niet mogen publiceren op de website van de NBA. Voor de interne verwerking ontvangen wij graag ook een Word-versie van de reactie. Na afloop van de consultatieperiode zal de NBA de reacties meenemen in het proces van het actualiseren van NBA-handreiking 1109.

Stuurgroep Publiek Belang

De dialoogpaper is tot stand gekomen op initiatief van de Stuurgroep Publiek Belang. De Stuurgroep Publiek Belang is een samenwerkingsverband tussen de auditbestuurders van de zes OOB-vergunninghouders, de auditbestuurder van een niet-OOB vergunninghouder en tevens voorzitter van het platform reguliere vergunninghouders, de voorzitter van de SRA en de voorzitter en directeur van de NBA.

Downloads
Consulatiereacties