Download

Over de verenigingsconferentie en de deelsessies

Tijdens de verenigingsconferentie krijg jij als lid alle ruimte om deel te nemen aan het gesprek dat vooral in de deelsessies plaatsvindt. Het is nadrukkelijk de bedoeling de leden aan het woord te laten en onderling het gesprek aan te gaan. 
De deelsessies worden gehost door leden. De aanwezige bestuursleden zijn vooral toehoorder en het bureau zorgt voor de begeleiding van het proces, dat in het teken staat van kennisdeling input en opinievorming.

De voorstellen en reacties uit de verenigingsconferentie neemt het bestuur mee in de bestuurstweedaagse die in september plaatsvindt en waarin het Jaarplan en het beleid voor 2025 worden bepaald. Deze worden geagendeerd voor de ledenvergadering van december '24 en aldaar toegelicht.

Betrokkenheid, ontmoeting en debat

De NBA-verenigingsconferentie maakt onderdeel uit van het programma Levendige beroepsorganisatie. Met dit programma wil de NBA meer ruimte bieden voor eigen initiatief vanuit leden, inzetten op een grotere betrokkenheid bij bestuur en beleid en investeren in meer ontmoeting en debat.